Husa pečená s nádivkou z jablek

210 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4853 kcal
Bílkoviny
202 g
Tuky
423 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
14 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme jablka. Rozkrájíme je na čtvrtky a odstraníme z nich jádřince. Zakapeme je calvadosem a necháme 10 minut marinovat. Šalvěj a majoránku nasekáme nadrobno a přimícháme je k jablkům.
  • 2
    Opláchneme a osušíme husu. Odstraníme z husy přebytečné sádlo a pokrájíme ho na malé kousky a vyškvaříme.
  • 3
    Husu osolíme a opepříme. Na stehnech propícháme kůži, aby sádlo mohlo vytéct ven.
  • 4
    Jablky vyplníme břicho husy. Otvor zašijeme potravinářskou nití.
  • 5
    Vlijeme do pekáče vodu a postavíme ji na sporák. Přivedeme vodu k varu. Vložíme do pekáče rošt s umístěnou husou. Vaříme v páře 15 minut.
  • 6
    Předehřejeme si troubu na 180°C.
  • 7
    Vyjmeme husu s roštem a slijeme polovinu vývaru. Pak rošt s husou vrátíme zpět do pekáče a pečeme v troubě ještě 150 minut. Během pečení přeléváme husu vývarem.
  • 8
    Pak upečenou husu i s roštem vyndáme a přemístíme do víka pekáče. Nastavíme si troubu na 220°C. Potřeme husu zbytkem calvadosu a vývarem. Kůži dopečeme dokřupava.
  • 9
    Pak z vypečené šťávy slijeme tuk a povaříme ji, dokud nezhoustne.
  • 10
    Rozporcujeme husu, a potom ji servírujeme přelitou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.