Husa Perigourdine

200 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
69 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
656 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velkou husu omyjeme, osušíme a zbavíme poslední části křídel. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, na másle je osolené s nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou orestujeme. Krkovičku s husími játry a žaludkem umeleme, přidáme vejce, žampiony, sekanou petrželku, mouku, vše osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Směsí pak naplníme husu, otvor zašijeme, husu osolíme, vložíme na pekáč v troubě s rozehřátým sádlem a 150 ml vody.
  • 2
    Pekáč přikryjeme a husu nejprve po obou stranách asi 1,5 hodiny dusíme, pak ji nezakrytou zvolna pečeme, neprve prsíčky dolů. Během pečení husu mělce propichujeme v tučných částech, aby se sádlo snadněji vypékalo. Když je husa na hřbetě červená, obrátíme ji, dopečeme na prudkém ohni.
  • 3
    Z upečené husy slijeme sádlo, oflambujeme ji koňakem a přendáme do jiné nádoby. Šťávu zalijeme 200 ml vody, ve které jsme rozmíchali lžičku Solamylu, povaříme do mírného zhoustnutí a procedíme ji.
  • 4
    Husu i nádivku rozdělíme na talíře, porce servírujeme přelité šťávou a sádlem z pečeně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.