Husa s cibulovou nádivkou

125 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
70 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V troubě upečeme nasucho 4 cibule i se slupkou, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme strouhanku, bujón, sůl, pepř, mletý muškát a nadrobno posekanou šalvěj. Vše spolu dobře promícháme a takto vzniklou nádivkou naplníme husu.
  • 2
    Husu posypeme solí, pepřem, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct. Tuk nepřidáváme, husa je sama o sobě tučná a hodně tuku se vypeče. Pečeme přibližně hodinu a půl podle velikosti husy. Během pečení husu potíráme jejím vlastním tukem a podléváme vodou.
  • 3
    Upečenou husu naporcujeme a podáváme s jablečnou marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.