Husa s cibulovou nádivkou
125 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 400gramůStrouhanka
- 150mililitrůBujón slepičí
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 160gramůDžem jablečný
- 2000gramůHusa mražená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
70 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V troubě upečeme nasucho 4 cibule i se slupkou, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme strouhanku, bujón, sůl, pepř, mletý muškát a nadrobno posekanou šalvěj. Vše spolu dobře promícháme a takto vzniklou nádivkou naplníme husu.
- 2Husu posypeme solí, pepřem, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct. Tuk nepřidáváme, husa je sama o sobě tučná a hodně tuku se vypeče. Pečeme přibližně hodinu a půl podle velikosti husy. Během pečení husu potíráme jejím vlastním tukem a podléváme vodou.
- 3Upečenou husu naporcujeme a podáváme s jablečnou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.