Husa s klobásovou nádivkou
125 min.
Ingredience
- 200gramůKlobása uzená
- 150gramůStrouhanka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 2stroužkyČesnek
- 1600gramůHusa mražená
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
75 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
615 mg
Cukr
829 mg
Postup přípravy
- 1Klobásy oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme. Strouhanku pokapeme rozpuštěným máslem, smícháme s klobásovvým masem, přimícháme drcený česnek a vypracujeme těsto, kterým naplníme husu.
- 2Husu vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně hodinu a půl, podléváme vodou a potíráme maso výpekem.
- 3Upečenou husu naporcujeme a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.