Husa v šouletu

170 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
57 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí.
  • 2
    V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy.
  • 3
    Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí.
  • 4
    Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka.
  • 5
    Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.