Husa v šouletu
170 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceHusí sádlo
- 2lžičkySůl
- 150gramůJečné kroupy
- 150gramůHrách loupaný
- 3špetkyZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůHusa domácí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
57 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí.
- 2V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy.
- 3Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí.
- 4Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka.
- 5Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.