Husajnovo kořeněné karí
60 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová kýta
- 120gramůOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyMák mletý
- 1lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 1kusCitrony
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kousky, dvě cibule nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špejle. Osolíme a posypeme zázvorem.
- 2Zbylou cibuli nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Mák rozemeleme, česnek utřeme, kokos rozvaříme a poté vše smícháme. Vzniklou pastu a všechny ostatní ingredience přidáme k osmažené cibulce.
- 3Směs dáme do pekáče a na ni poklademe napíchané špejle. Podlijeme vodou a dusíme.
- 4Když je maso zpola měkké, přelijeme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.