Husí drůbky v rýži
90 min.
Ingredience
- 500gramůHusí drůbky
- 200gramůJátra husí
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 50gramůHusí sádlo
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRýže loupaná
- 50gramůMajoránka
- 100gramůPetržel kudrnka
- 30gramůSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít.
- 2V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít.
- 3Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla.
- 4Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.