Husí drůbky v rýži

90 min.
Maďarsko
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít.
  • 2
    V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít.
  • 3
    Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla.
  • 4
    Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.