Husí fazolová polévka
200 min.
Ingredience
- Husí bujon [29083]
- 3kusyJalovec
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 800gramůHusí drůbky
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCeler - nať
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůHusí prsa uzená
- 2kusyCibule
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 200gramůFazole červené sterilované
- 0,5lžíceSaturejka
- 2lžíceČesnekové máslo
- 1lžičkaSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 1gramMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do 1 litru husího vývaru vložíme omytá uzená husí prsa. Přidáme očištěnou, omytou a pokrájenou mrkev, očištěnou cibuli, nové koření, celý pepř a bobkový list. Polévku vaříme 1 hodinu, pak ji přecedíme a znovu dáme vařit. Maso nakrájíme na kousky a dáme zpět do polévky asi 5 minut před podáváním.
- 2Červené fazole (z konzervy) scedíme. Saturejku omyjeme a pokrájíme nadrobno a v pánvi na česnekovém másle ji krátce s fazolemi podusíme a přidáme do polévky.
- 3Dochutíme solí, přimícháme 1 dl červeného vína a servírujeme.
- 4Husí bujon [29083]:
- 5Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
- 6Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
- 7V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
- 8Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
- 9Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.