Husí guláš ze žaludků
80 min.
Ingredience
- 800gramůHusí žaludky
- 400gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1lžíceMajoránka
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 5kusůBobkový list
- 300mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSádlo škvařené
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžíceKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté husí žaludky rozkrájíme na menší kousky. Nahrubo nasekáme oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.
- 2Připravíme zapékací mísu. Do ní vložíme 4 polévkové lžíce sádla, přidáme pokrájené husí žaludky, nasypeme cibuli, přidáme rajský protlak a přisypeme sladkou papriku, kmín, majoránku, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme a zalijeme červeným vínem. Nakonec osolíme a opepříme.
- 3Předehřejeme troubu na 120 °C. Zapékací misku přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pokrm pečeme při 120 °C asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.