Husí polévka s játrovými knedlíčky
155 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4lžícePetržel - nať
- 5kusůPepř černý celý
- 4lžíceKrupice dětská
- 1kusJátra husí
- 1kusPetržel kořen
- 1kusHusa domácí
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžíceHusí sádlo
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1275 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
110 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou menší husu omyjeme, rozporcujeme a dáme vařit do hrnce se 4 l vody. Přidáme sůl, pepř a nakrájenou kořenovou zeleninu.
- 2Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci sádla a dáme do vařící polévky. Když je maso měkké (odděluje se od kosti), husu opatrně vytáhneme a vývar scedíme.
- 3Připravíme knedlíčky z husích jater. Pokrájená husí játra podusíme na oleji a necháme vychladit. K játrům přidáme krupici, vejce, sůl, pepř a drobně pokrájenou petrželovou nať. Játrovou směs dobře prohněteme a necháme chvilku odpočinout. Pak ze směsi vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme do čistého husího vývaru.
- 4Servírujeme s drobně posekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.