Husí polévka s játrovými knedlíčky

155 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1275 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
110 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou menší husu omyjeme, rozporcujeme a dáme vařit do hrnce se 4 l vody. Přidáme sůl, pepř a nakrájenou kořenovou zeleninu.
  • 2
    Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci sádla a dáme do vařící polévky. Když je maso měkké (odděluje se od kosti), husu opatrně vytáhneme a vývar scedíme.
  • 3
    Připravíme knedlíčky z husích jater. Pokrájená husí játra podusíme na oleji a necháme vychladit. K játrům přidáme krupici, vejce, sůl, pepř a drobně pokrájenou petrželovou nať. Játrovou směs dobře prohněteme a necháme chvilku odpočinout. Pak ze směsi vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme do čistého husího vývaru.
  • 4
    Servírujeme s drobně posekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.