Husí stehna s dušenými fíky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
57 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme margarín a stehna smažíme 5-8 minut dozlatova.
  • 2
    Šalotky oloupeme, rozčtvrtíme, přidáme k masu a osmažíme dozlatova. Přidáme bílé víno a hrozinky, necháme přejít varem a pod pokličkou pozvolna dusíme asi 20 minut.
  • 3
    Stehna vyjmeme a uložíme do tepla. Vývar povaříme bez pokličky a ochutíme medem, cayenským pepřem a octem balsamico.
  • 4
    Fíky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a vykrojíme z nich tvrdý střed. V horkém másle je ze všech stran osmažíme. Přidáme rosol z černého rybízu, promícháme a vaříme další 2 minuty.
  • 5
    Stehna upravíme na talíře a ozdobíme fíky. Omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.