Husí stehna s dušenými fíky
40 min.
Ingredience
- 3lžíceBalsamico ocet
- 750gramůHusí stehna
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceMargarín
- 250gramůŠalotka
- 275mililitrůVíno bílé
- 50gramůHrozinky
- 1lžičkaMed včelí
- 5gramůPepř cayenský
- 150gramůFíky čerstvé
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2lžíceŽelé rybízové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
57 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme margarín a stehna smažíme 5-8 minut dozlatova.
- 2Šalotky oloupeme, rozčtvrtíme, přidáme k masu a osmažíme dozlatova. Přidáme bílé víno a hrozinky, necháme přejít varem a pod pokličkou pozvolna dusíme asi 20 minut.
- 3Stehna vyjmeme a uložíme do tepla. Vývar povaříme bez pokličky a ochutíme medem, cayenským pepřem a octem balsamico.
- 4Fíky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a vykrojíme z nich tvrdý střed. V horkém másle je ze všech stran osmažíme. Přidáme rosol z černého rybízu, promícháme a vaříme další 2 minuty.
- 5Stehna upravíme na talíře a ozdobíme fíky. Omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.