Husí stehna v šouletu ( pro 2 osoby )
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyHusí stehna
- 1kusSůl
- 100gramůHrách loupaný
- 1kusSádlo škvařené
- 1kusStrouhanka
- 100gramůRýže loupaná
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2942 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
203 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme hrách do studené vody, aby nabobtnal. Druhý den uvaříme rýži i hrách, každé zvlášť. Hrách vaříme ve stejné vodě, ve které byl namočený.
- 2Stehna potřeme zázvorem a solí utřeným s česnekem.
- 3Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni připravená stehna a dusíme do měkka.
- 4Do zapékací mísy dáme uvařený hrách smíchaný s rýží a šťávou z masa. Dle potřeby směs okořeníme a osolíme. Dušená stehna zasuneme do směsi tak, aby vyčnívaly jen stehenní kosti. Povrch posypeme strouhanou houskou a pokapeme sádlem. Necháme zapéct v troubě tak dlouho, až povrch zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.