Huspenina
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůVepřové nožičky
- 10kusůNové koření celé
- 1lžičkaTymián sušený
- 4kusyBobkový list
- 1lžíceSůl
- 1kusCeler bulvový
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 100gramůHrášek mražený
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusVepřové koleno
- 2kusyPetržel kořen
- 10kusůPepř černý celý
- 1kusOkurky nakládané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2703 kcal
Bílkoviny
264 g
Tuky
170 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev.
- 2Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí.
- 3Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny.
- 4Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout.
- 5Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.