Huspenina

140 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2703 kcal
Bílkoviny
264 g
Tuky
170 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev.
  • 2
    Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí.
  • 3
    Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny.
  • 4
    Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout.
  • 5
    Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.