Huspenina z vepřového masa
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusPetržel - nať
- 500gramůVepřové nožičky
- 350gramůVepřové koleno
- 0,25kusCeler bulvový
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka.
- 2K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, koření, vaříme do změknutí. Vývar scedíme a doplníme horkou vodou do 1,5l.
- 3Vychladlé maso obereme z kostí, vložíme zpět do vývaru, ochutíme octem a povaříme ještě 15 minut. Potom maso umeleme, promícháme s jemně nakrájenou vařenou mrkví a vložíme do formy. Zalijeme scezeným vývarem, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
- 4Z povrchu huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme ji na mísu, ozdobíme kroužky cibule a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.