Huspenina z vepřového masa

110 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka.
  • 2
    K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, koření, vaříme do změknutí. Vývar scedíme a doplníme horkou vodou do 1,5l.
  • 3
    Vychladlé maso obereme z kostí, vložíme zpět do vývaru, ochutíme octem a povaříme ještě 15 minut. Potom maso umeleme, promícháme s jemně nakrájenou vařenou mrkví a vložíme do formy. Zalijeme scezeným vývarem, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
  • 4
    Z povrchu huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme ji na mísu, ozdobíme kroužky cibule a snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.