Hustá kopřivová polévka
40 min.
Ingredience
- 500gramůKopřiva
- 6lžicOlej olivový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžíceSůl
- 2kusyČesnek
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrMléko plnotučné
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celé mladé kopřivy omyjeme a dáme vařit do mírně osolené vody. Krátce je povaříme, potom scedíme a nadrobno pokrájíme. Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 1/2 litru mléka a svaříme. Připravíme si světlou jíšku z oleje a mouky, kterou přimícháme dohorkého mléka
- 2s vodou, přidáme kopřivy, nasekaný česnek, sůl, pepř a povaříme ještě 10 minut. Odstavíme. Před podáváním polévky přimícháme smetanu z rozkvedlaným žloutkem.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.