Hustá polévka s pestem

90 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu a listy brutnáku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Z jarních cibulek nakrájíme jen zelenou část, cukety na špalíky a česnek oloupeme. Omytá rajčata nekrájíme.
  • 2
    2l vody přivedeme k varu, vložíme do ní mrkev, květák, zelený chřest, romanesco, boby, a polovinu rajčat. Potom přidáme cibuli, česnek a listy brutnáku. Snížíme teplotu a v zakrytém hrnci necháme zeleninu vařit 30-35minut.
  • 3
    Do polévky přidáme olivový olej, kůrku parmezánu a zbývající rajčata. Ochutíme pepřem a hrubou solí.
  • 4
    Ve vroucí vodě uvaříme lasagne na skus a rozložíme je na kuchyňskou utěrku. Podélně je rozkrojíme na tři stejné části, vložíme do polévky a promícháme.
  • 5
    Na pesto omyjeme, otrháme a osušíme lístky bazalky. Oloupeme česnek a spolu s bazalkou, piniovými semeny rozmělníme v hmoždíři. Do olivového oleje přidáme sůl a nastrouhaný pecorino (sýr ovčí tvrdý) a parmezán. Vmícháme do pesta.
  • 6
    Polévku nalijeme do talířů a podáváme s pestem společně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.