Hustá polévka s pestem
90 min.
Ingredience
- PESTO
- 5kusůBazalka
- 4gramyOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 25gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůOříšky piniové
- 300gramůBoby zahradní
- 300gramůRajčata
- 3kusyCuketa
- 1kusCibulka jarní
- 6kusůList brutnáku
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 250gramůChřest zelený
- 300gramůTěstoviny Lasagne
- 4lžíceOlej olivový
- 1plátekSýr Parmezán
- 4stroužkyČesnek
- 0,5kusRomanesco
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu a listy brutnáku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Z jarních cibulek nakrájíme jen zelenou část, cukety na špalíky a česnek oloupeme. Omytá rajčata nekrájíme.
- 22l vody přivedeme k varu, vložíme do ní mrkev, květák, zelený chřest, romanesco, boby, a polovinu rajčat. Potom přidáme cibuli, česnek a listy brutnáku. Snížíme teplotu a v zakrytém hrnci necháme zeleninu vařit 30-35minut.
- 3Do polévky přidáme olivový olej, kůrku parmezánu a zbývající rajčata. Ochutíme pepřem a hrubou solí.
- 4Ve vroucí vodě uvaříme lasagne na skus a rozložíme je na kuchyňskou utěrku. Podélně je rozkrojíme na tři stejné části, vložíme do polévky a promícháme.
- 5Na pesto omyjeme, otrháme a osušíme lístky bazalky. Oloupeme česnek a spolu s bazalkou, piniovými semeny rozmělníme v hmoždíři. Do olivového oleje přidáme sůl a nastrouhaný pecorino (sýr ovčí tvrdý) a parmezán. Vmícháme do pesta.
- 6Polévku nalijeme do talířů a podáváme s pestem společně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.