Iberská bramborová polévka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
  • 3
    Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.
  • 4
    Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.