Iberská bramborová polévka
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyBrambory
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusBobkový list
- 200gramůKlobása Chorizo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
- 3Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.
- 4Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.