Imam bajalma

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky opláchneme vodou, odřežeme stopky a podélně každý lilek nakrojíme na 3 místech. V pánvi rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany. Vyjmeme je z oleje, na olej dáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, feferonku a papriku. Ještě přidáme posekaný česnek s drobně pokrájenou petrželkou. Vše zamícháme, osolíme a krátce restujeme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, poklademe je do vymazaného pekáče, přilijeme 1-2 dl vody a pečeme 30 minut v rozpálené troubě při 200°C. Během pečení osmažíme hladkou mouku, zředíme ji rajčatovou šťávou, osolíme, zamícháme a krátce povaříme.
  • 2
    Při servírování poléváme lilky rajčatovou zálivkou.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.