Imam bajalma
85 min.
Ingredience
- rajčatová zálivka
- 0,5špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 0,5decilitrOlej olivový
- 3kusyCibule
- 5kusůPaprikové lusky čerstvé
- 3kusyRajčata
- 1kusFeferony
- 2lžícePetržel - nať
- 3decilitryVoda pitná
- 8stroužkůČesnek
- 4kusyLilek
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Lilky opláchneme vodou, odřežeme stopky a podélně každý lilek nakrojíme na 3 místech. V pánvi rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany. Vyjmeme je z oleje, na olej dáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, feferonku a papriku. Ještě přidáme posekaný česnek s drobně pokrájenou petrželkou. Vše zamícháme, osolíme a krátce restujeme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, poklademe je do vymazaného pekáče, přilijeme 1-2 dl vody a pečeme 30 minut v rozpálené troubě při 200°C. Během pečení osmažíme hladkou mouku, zředíme ji rajčatovou šťávou, osolíme, zamícháme a krátce povaříme.
- 2Při servírování poléváme lilky rajčatovou zálivkou.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.