Indiánská rýže kari

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.
  • 2
    Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.