Indiánská rýže kari
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 300gramůRýže loupaná
- 100gramůHrozinky
- 100gramůHrášek
- 100gramůMandle
- 1lžíceKari koření
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.
- 2Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.