Indiánský chléb s klobásou
36 min.
Ingredience
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3gramySůl
- 15gramůMáslo čerstvé
- 150gramůBrambory vařené
- 450gramůKlobása Chorizo
- 100gramůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 25gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůOregano čerstvé
- 15gramůChilli paprička
- 10gramůHořčice
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 120mililitrůVoda pitná
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
978 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přisypeme kypřicí prášek, špetku soli, promícháme. Přidáme máslo, kmín a přilijeme vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 20 minut odležet. Klobásu oloupeme a nakrájíme na drobno, jarní cibulku posekáme na jemno. Do misky vložíme vařené brambory, klobásu, cibulku a šťouchadlem rozmačkáme. Do mixéru vložíme česnek, lístky koriandru, oregano, kousek chilli papričky, osolíme, zalijeme citronovou šťávou, přidáme hořčici a rozmixujeme do hladka. Vzniklou směs přidáme ke klobásové směsi, důkladně promícháme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, z těsta vytvarujeme placky, v pánvi na oleji osmažíme z obou stran do zlatova. Placky rozdělíme na talíře, na ně naneseme klobásovou směs a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.