Indiánský salát
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 300gramůRajčata
- 300gramůAnanas
- 2kusyBanány
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůOcet vinný
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá pálivá
- 10gramůCukr krupice
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 80gramůHořčice
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Rajčata spaříme 30 sekund ve vroucí vodě, sloupneme, nadrobno nakrájíme.
- 2Také ananas nadrobno nakrájíme. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Všechny připravené přísady zalijeme citronovou šťávou a opatrně smícháme v míse.
- 3Kukuřici dáme okapat na síto. Na zálivku rozmícháme ocet, olej, sůl a pepř. Přimícháme kukuřici necháme 10 minut odležet.
- 4Na marinádu rozmícháme hořčici, citronovou šťávu a smetanu. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a osladíme. Salát zalijeme a přimícháme kukuřici.
- 5Salátové listy opláchneme, necháme dobře okapat, potrháme na kousky. Vyložíme jimi mísu a navrch upravíme salát. Přikryjeme a chladíme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.