Indická kachna s kari rýží
120 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 1,2litryVoda pitná
- 6lžičekSůl
- 50gramůMandle
- 3kusyCibule
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 6lžičekKari koření
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůRýže loupaná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko, nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
- 2Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
- 3Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
- 4Křídla i kosti dáme vařit do 0,5 l studené vody se lžičkou soli na vývar.
- 5Mandle vsypeme do čtvrt litru vroucí vody, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 6Vykostěnou kachnu rozdělíme na 6 porcí, osolíme a ze všech stran opečeme do zlatova na rozpáleném sádle.
- 7Porce kachny přendáme do jiné nádoby, do sádla dáme zpěnit 2 nadrobno rozkrájené cibule, pálivou papriku a 5 lžiček kari. Chvíli za stálého míchání opékáme, poté zalijeme vývarem z kostí, vrátíme porce kachny, přiklopíme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme do měkka.
- 8Rýži přebereme, vypereme a scedíme.
- 9Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme 450 ml vody, přidáme lžičku soli a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby. Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.
- 10Plátky mandlí nasucho opražíme na pánvi.
- 11Hotovou kachnu vyjmeme a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Chvilku povaříme.
- 12Na talíř položíme kopeček kari rýže, na něj umístíme porci kachny, přelijeme omáčkou a posypeme plátky pražených mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.