Indická kuřecí stehna
50 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 2lžičkySůl
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceZázvor celý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceJogurt bílý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaOcet jablečný
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou.
- 2Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat.
- 3Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme.
- 4Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla.
- 5Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.