Indická polévka s hráškem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 250gramůBrambory
- 15gramůGaram masala
- 30gramůKoriandr mletý
- 15gramůKmín římský
- 850mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůHrášek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČesnek
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne.
- 2Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání.
- 3Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat.
- 4Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt.
- 5Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.