Indická polévka s hráškem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne.
  • 2
    Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání.
  • 3
    Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat.
  • 4
    Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt.
  • 5
    Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.