Indická rýže s vepřovými játry
40 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 3lžičkyKari koření
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500gramůJátra vepřová
- 125gramůRýže dušená
- 1lžíceArašídy
- 1lžíceSójové boby
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na horkém másle osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli spolu s kari kořením. Přidáme očištěná, omytá a na kousky nakrájená játra a smažíme 10 minut. Podlijeme vývarem, vsypeme rýži a povaříme asi 5 minut.
- 2Nakonec přidáme oříšky a sójové boby. Osolíme a přilijeme smetanu.
- 3Pokrm podáváme obložený dílky rajčat a posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.