Indická vepřová játra
35 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 3lžičkyKari koření
- 600gramůJátra vepřová
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 125gramůRýže dušená
- 2lžíceArašídy
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 4kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém másle a oleji lehce osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli spolu s kari kořením.
- 2Přidáme očištěná, omytá játra nakrájená na hranolky a osmahneme. Podlijeme vývarem, vsypeme dušenou rýži a krátce povaříme.
- 3Nakonec vmícháme arašídy, podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.
- 4Na talíři každou porci obložíme dílky omytých rajčat a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.