Indické brambory kořeněné
55 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaKoriandr celý
- 1lžičkaKmín římský
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2kusyKardamom
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůBrambory
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 675gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceJogurt krémový bílý natur
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Semínka římského kmínu a koriandrová semínka rozdrtíme v hmoždíři. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín a koriandr, zázvor, kardamom a smažíme 2 minuty. Přidáme nasekané papričky, nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme další 2 minuty.
- 2Do pánve přidáme zeleninový vývar a pokrájené brambory na čtvrtky. Vaříme 30 minut, občas zamícháme. Přidáme pokrájený špenát a povaříme 5 minut.
- 3Odstavíme ze sporáku, vmícháme jogurt, osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.