Indické masové kuličky
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusŽemle tuková
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžíceMáta
- 500gramůJehněčí maso
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceKari koření
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemli namočíme do vlažné vody, vymačkáme ji a rozmělníme. Oloupanou mrkev najemno nastrouháme, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme nasekanou mátu, vejce a kari koření. Vydatně osolíme a opepříme.
- 2Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky. Opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 8 minut dokřupava. Vyjmeme je a necháme na kuchyňské utěrce okapat.
- 3Kuličky upravíme s koktejlovými špejlemi na talíře a podáváme s libovolnou pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.