Indické sekané bifteky
35 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová krkovička
- 60gramůMandle
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaKari koření
- 1,5lžičkyPaprika mletá pálivá
- 2lžíceSolamyl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
88 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a potom nahrubo nasekáme. Přidáme oloupané, nahrubo nasekané mandle, nasekanou cibuli s česnekem, cukr, kari koření, pálivou mletou papriku, solamyl, pepř, vejce, worcester a sůl. Vše dobře promícháme a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. Ze směsi tvarujeme menší bifteky a na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.