Indický čočkový dhal

30 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
7 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi na oleji zprudka orestujeme všechno koření (kromě soli a čerstvého zázvoru.) Po 1 minutě restování přidáme jemně nasekanou cibuli, ztlumíme příkon tepla a cibuli necháme zpěnit. Přisypeme dobře propláchnutou červenou čočku, osmahneme a zalijeme vroucí vodou tak, aby čočka byla ponořená. Osolíme a vaříme asi 15 minut, aby čočka měla kašovitou konzistenci. Během vaření můžeme podle potřeby přilít vodu.
  • 2
    Do uvařené čočky vmícháme nadrobno nakrájená rajčata, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nasekanou koriandrovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 1. 2. 2016
Indický čočkový dhal
Zajímavá a zdravá varianta jídla z luštěnin. Díky výrazné chuti koření mi k čočce žádná uzenina nechyběla. Pro šťavnatější chuť doporučuji použít na toto množství čočky opravdu velká rajčata, nebo jedno přidat.