Indický kuřecí pilaf
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusKuře
- 500gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 6kusůHřebíček
- 6kusůKardamom
- 2lžíceMandle plátky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1862 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
80 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
22 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a 2 oloupané, nakrájené cibule. Osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme.
- 2Asi po 25 minutách vsypeme rýži, přilijeme vývar a zvolna dusíme, až je rýže sypká. Nakonec přimícháme nakrájené mandle.
- 3Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.
- 4Pilaf upravíme na talíře a ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a kolečky osmažené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.