Indonéská rýže
35 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2kusyJablka
- 100gramůKompot mandarinkový
- 50gramůRozinky bílé
- 50gramůMandle
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2šálkyRýže loupaná
- 4šálkyVoda pitná
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme osolenou vodu k varu. Do vody přisypeme opranou rýži a zamícháme. Kastrůlek s rýží přiklopíme poklicí a vložíme na 15 minut do horké trouby. Potom ji vyndáme z trouby, necháme ještě pod poklici dojít.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a rozinky. Nakonec vmícháme spařené, oloupané a nadrobno nasekané mandle.
- 3Všechny suroviny prohřejeme asi 5 minut. Potom přisypeme měkkou rýží, scezené a okapané mandarinky. Dochutíme solí, kari kořením, zamícháme a stáhneme z ohně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.