Indonéská rýže

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme osolenou vodu k varu. Do vody přisypeme opranou rýži a zamícháme. Kastrůlek s rýží přiklopíme poklicí a vložíme na 15 minut do horké trouby. Potom ji vyndáme z trouby, necháme ještě pod poklici dojít.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a rozinky. Nakonec vmícháme spařené, oloupané a nadrobno nasekané mandle.
  • 3
    Všechny suroviny prohřejeme asi 5 minut. Potom přisypeme měkkou rýží, scezené a okapané mandarinky. Dochutíme solí, kari kořením, zamícháme a stáhneme z ohně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.