Indonéské kuře na jehle
25 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 10gramůPetržel - nať
- 35gramůArašídy
- Marináda
- 1mililitrOmáčka sójová
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibulka jarní
- Omáčka satay
- 250gramůMáslo arašídové
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
- 30gramůKokosová moučka
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr třtinový
- 10gramůZázvor celý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3gramyPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
45 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
- 2Na marinádu:
- 3Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.
- 4Na omáčku satay:
- 5Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.
- 6Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.
- 7Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty
- 8grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.
- 9Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.