Indonéské kuře na jehle

25 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
45 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
  • 2
    Na marinádu:
  • 3
    Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.
  • 4
    Na omáčku satay:
  • 5
    Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.
  • 6
    Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.
  • 7
    Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty
  • 8
    grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.
  • 9
    Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.