Irský beran na zelenině
120 min.
Ingredience
- 800gramůSkopové maso přední
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůBrambory
- 45gramůCibule
- 500gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 500mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 15gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Na slaninu dáváme postupně vrstvy na kostky nakrájeného masa, kolečka brambor, nadrobno pokrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a nakrájené zelí. Osolíme, opepříme, přelijeme vývarem a vodou, aby vše bylo potopeno.
- 2Zvolna dusíme 80 minut. Na talíři sypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.