Istambulské těstoviny

55 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a vydlabeme tykev, dužninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme je ve vodě doměkka a scedíme.
  • 2
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 3
    Osmažíme nakrájenou cibuli při střední teplotě na másle dozlatova. Přidáme drcený česnek a skořici a ještě asi minutu mícháme.
  • 4
    Přidáme smetanu, přidáme tykev a med, uvedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně zredukujeme.
  • 5
    Nasypeme strouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku osolíme a opepříme a promícháme ji s těstovinami. Zdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.