Istambulské těstoviny
55 min.
Ingredience
- 340gramůTykev
- 500gramůTěstoviny Penne
- 25gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůSkořice mletá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůMed včelí
- 35gramůSýr Parmezán
- 20gramůPažitka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 6litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a vydlabeme tykev, dužninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme je ve vodě doměkka a scedíme.
- 2Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 3Osmažíme nakrájenou cibuli při střední teplotě na másle dozlatova. Přidáme drcený česnek a skořici a ještě asi minutu mícháme.
- 4Přidáme smetanu, přidáme tykev a med, uvedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně zredukujeme.
- 5Nasypeme strouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku osolíme a opepříme a promícháme ji s těstovinami. Zdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.