Istrijská minestra
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 600gramůUzené maso vařené
- 200gramůKukuřice cukrová
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyRajčata
- 100gramůNudle domácí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusBobkový list
- 1lžíceSůl
- 1kusMrkev kořen
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1034 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
92 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do vody dáme vařit uzené maso spolu se zelenými fazolovými lusky.
- 2Vaříme asi 10 minut a ihned přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, bobkový list a kukuřici. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
- 3Mezitím si uvaříme zvlášť těstovinu, uvařenou scedíme.
- 4Na oleji usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní oloupaná pokrájená rajčata, ještě krátce orestujeme a spolu s těstovinou přidáme do polévky.
- 5Před podáváním maso vyjmeme z polévky, pokrájíme na menší kousky a vrátíme zpět.
- 6Polévku dochutíme několika kapkami octa podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.