Italská frittata

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolenou vodu přivedeme k varu, neoloupané brambory nakrájíme na plátky 5 mm silné. Vložíme je do vody a vaříme asi 10 minut.
  • 2
    Vejce rozšleháme s vodou a rozmarýnem. Artyčoky v nálevu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj brambory, artyčoky a za stálého obracení pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme rozšlehané vejce, zakryjeme a pečeme ještě 7-10 minut.
  • 3
    Mozzarellu nasekáme na hrubo, spolu s nastrouhaným parmazánem ji stejnoměrně rozdělíme na upečenou frittatu. Pánev přiklopíme a ještě 2 minuty zapékáme, až se sýr začne rozpouštět.
  • 4
    Posypeme ji nasekanou petrželkou, rozkrájíme na díly a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.