Italská hovězí polévka
50 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůBrambory
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 20gramůOlej slunečnicový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůCitronová kůra
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůFazolky mražené
- 40gramůPetržel kudrnka
- 20gramůFenykl čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky, hlízu fenyklu očistíme, pokrájíme na kostičky, fazolové lusky necháme rozmrazit.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme mleté maso a dusíme, až se vlastní šťáva odpaří a maso bude drobivé. Přidáme brambory, rajčata i s nálevem, polovinu citronové kůry, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 10 minut. Vložíme fazolové lusky, fenykl, zakápneme citronovou šťávou a dovaříme.
- 3Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou, chmýřím fenyklu a zbytkem citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.