Italská sekaná

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
361 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky starší veky zalijeme mlékem a když střídka mlékem nasákne, plátky vyždímáme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, mortadellu nakrájíme na úzké proužky. Předem namočené houby nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Houby s cibulí přidáme k vece spolu s mortadellou a nasekanou petrželkou. Vmícháme mleté maso, v míse vše dobře promícháme a nakonec přidáme vejce a sůl. Směs rukama dobře propracujeme.
  • 3
    Chlebíčkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky slaniny. Z připravené masové směsi vytvarujeme šišku, dáme do formy a překryjeme konci plátků slaniny.
  • 4
    Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 30 minut, potom teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.