Italská sekaná
70 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí maso mleté
- 100gramůPancetta
- 10gramůHouby sušené
- 40gramůMortadella
- 5plátkůVeka tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
361 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky starší veky zalijeme mlékem a když střídka mlékem nasákne, plátky vyždímáme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, mortadellu nakrájíme na úzké proužky. Předem namočené houby nakrájíme na malé kousky.
- 2Houby s cibulí přidáme k vece spolu s mortadellou a nasekanou petrželkou. Vmícháme mleté maso, v míse vše dobře promícháme a nakonec přidáme vejce a sůl. Směs rukama dobře propracujeme.
- 3Chlebíčkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky slaniny. Z připravené masové směsi vytvarujeme šišku, dáme do formy a překryjeme konci plátků slaniny.
- 4Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 30 minut, potom teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.