Italská sýrová polenta
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika mletá sladká
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 200gramůPolenta
- 150gramůSýr Parmezán
- 400gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a všechnu nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou podusíme pod pokličkou cca deset minut.
- 2Po deseti minutách přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl a pepř. Dusíme, dokud nejsou rajčata měkká.
- 3V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání do ní vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách dáme stranou, pořádně ji opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný či na kostky pokrájený sýr.
- 4Polentu rozdělíme na talíře, na ní navršíme zeleninu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.