Italská zeleninová polévka
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5kusPetržel - nať
- 150gramůAnglická slanina
- 5kusůKapusta hlávková
- 1,5litryVývar zeleninový
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 3kusyRajčata
- 2kusyCeler bulvový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusChilli paprička sušená
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŠpagety, Makarony vařené
- 2kusyBrambory zimní
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůDatle sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
28 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme přes noc do studené vody.
- 2Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i slaninu.
- 3Ve velkém hrni rozehřejeme olej a dáme zesklovatět slaninu, potom cibuli a česnek.
- 4Přidáme připravené fazole, nakrájenou zeleninu, koření a vše vaříme doměkka.
- 5Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.