Italské burgery
21 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 2lžíceTymián čerstvý
- 50gramůStrouhanka
- 30gramůSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 50gramůSalát ledový
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4kusyBulky toastové
- 25gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme.
- 2Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička).
- 3Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany.
- 4Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.