Italské kuře

33 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
44 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
13 g
Cukr
812 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve namočíme na 10 minut do horké vody sušená rajčata. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso bez kůže a kostí. Rajčata scedíme, nadrobno nakrájíme. Kuře i rajčata osolíme a opepříme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a za častého obracení na něm restujeme asi 10 minut dozlatova kuřecí nudličky. Hotové je vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
  • 3
    Do pánve nalijeme 3-4 lžíce vody, zamícháme a vše se krásně spojí s vysmaženou šťávou z kuřete. Přidáme připravená rajčata, rozčtvrcené pecek zbavené černé olivy, opláchnuté a okapané kapary, kuře, vše promícháme, dosolíme a dochutíme cayenským pepřem a ohříváme asi 3 minuty.
  • 4
    Ne ohřáté talíře položíme na másle podušený a česnekem ochucený špenát a na něj poklademe připravenou směs. Můžeme ozdobit měsíčkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.