Italské kuře
33 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 8kusůOlivy černé
- 20gramůKapary
- 2gramyPepř cayenský
- 40gramůMáslo čerstvé
- 700gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
44 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
13 g
Cukr
812 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve namočíme na 10 minut do horké vody sušená rajčata. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso bez kůže a kostí. Rajčata scedíme, nadrobno nakrájíme. Kuře i rajčata osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a za častého obracení na něm restujeme asi 10 minut dozlatova kuřecí nudličky. Hotové je vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
- 3Do pánve nalijeme 3-4 lžíce vody, zamícháme a vše se krásně spojí s vysmaženou šťávou z kuřete. Přidáme připravená rajčata, rozčtvrcené pecek zbavené černé olivy, opláchnuté a okapané kapary, kuře, vše promícháme, dosolíme a dochutíme cayenským pepřem a ohříváme asi 3 minuty.
- 4Ne ohřáté talíře položíme na másle podušený a česnekem ochucený špenát a na něj poklademe připravenou směs. Můžeme ozdobit měsíčkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.