Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 455gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVíno červené
- 285mililitrůVoda pitná
- 1špetkaCukr krupice
- 55gramůOlivy černé
- 3lžíceBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1krajícChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.
- 2Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.
- 3Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.
- 4V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.
- 5Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
- 6Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.
- 7Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.