Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.
  • 2
    Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.
  • 3
    Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.
  • 4
    V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.
  • 5
    Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
  • 6
    Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.
  • 7
    Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.