Italské penne se zeleninou a bazalkou
35 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1špetkaSůl
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPaprika červená
- 1kusBazalka
- 200gramůTěstoviny Penne
- 6lžicOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky a na 20 minut vložíme do studené vody. Necháme okapat, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- 2Stonky řapíkatého celeru očistíme a nakrjíme na kolečka. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Bazalku opláchneme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme.
- 3Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Potom je slijeme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a osmahneme na něm lilek. Potom přidáme česnek a celer a krátce opečeme. Přidáme těstoviny, promícháme a přesypeme na mísu, kde necháme směs vychladnout.
- 4K těstovinám přimícháme papriku, bazalku, zbytek oleje a citronovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem. Salát podáváme vychlazený a zdobíme ho bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.