Italské penne se zeleninou a bazalkou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky a na 20 minut vložíme do studené vody. Necháme okapat, osušíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Stonky řapíkatého celeru očistíme a nakrjíme na kolečka. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Bazalku opláchneme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme.
  • 3
    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Potom je slijeme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a osmahneme na něm lilek. Potom přidáme česnek a celer a krátce opečeme. Přidáme těstoviny, promícháme a přesypeme na mísu, kde necháme směs vychladnout.
  • 4
    K těstovinám přimícháme papriku, bazalku, zbytek oleje a citronovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem. Salát podáváme vychlazený a zdobíme ho bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.