Italský letní salát
20 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceBazalka
- 200gramůRajčata Cherry
- 100gramůOlivy černé
- 150gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
99 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Stranou si mezitím smícháme olej, limetkovou šťávu, nasekané plátky bazalky a prolisovaný česnek. Suroviny pořádně promícháme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Přidáme rozpůlená rajčátka, vypeckované olivy a plátky mozzarelly. Vše smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.