Italský pikantní závin s italskou slaninou - pancettou

30 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
155 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2-3 mm. Těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl potřeme dijónskou hořčicí, poklademe na ni plátky panccety (italská slanina), na slaninu poklademe pokrájený plísňový sýr a oba díly těsta stočíme do závinu a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným osoleným vejcem, posypeme kmínem a sezamem.
  • 2
    Pečeme v předehřáté troubě na 180-200 °C přibližně 25-30 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jalu
st 22. 1. 2014
Z listového těsta se peče poměrně snadno, mám vyzkoušenou kombinaci se šunkou a sýrem. Ovšem gorgonzola, slaninou a dijonska hořčice bude určitě ještě chutnější!
Pandala
ne 19. 1. 2014
mnam
trribulus
st 2. 4. 2014
Na obrázku to vypadá opravdu chutně! Sice moc nepeču, ale do tohodle se asi pustím.
Pavlína94
pá 4. 4. 2014
Paráda, super!!!
Anonymní uživatel
ne 25. 1. 2015
My pečeme něco podobného . Jsou to stejné ingredience akorát jsou to malé rohlíčci.