Italský rajčatový krém s parmazánem

60 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, koření a bylinky. Promícháme, přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut.
  • 3
    Polévku prolisujeme přes síto, znovu zahřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.
  • 4
    Krém rozdělíme do polévkových šálku a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky a nastrouhaným parmazánem podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.