Italský rajčatový krém s parmazánem
60 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 2kusyCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1000gramůRajčata
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 1kusBazalka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
- 2Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, koření a bylinky. Promícháme, přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut.
- 3Polévku prolisujeme přes síto, znovu zahřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.
- 4Krém rozdělíme do polévkových šálku a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky a nastrouhaným parmazánem podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.