Italský salát s olivami a cizrnou
15 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 880gramůCizrna konzervovaná
- 2hrstiRozmarýn čerstvý
- 90gramůRajčata sušená sterilovaná
- 125gramůLilek nakládaný
- 125gramůOlivy černé
- 250gramůSýr Parmezán
- 2hrstiŘeřicha
- 3lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata a lilek nakrájíme na plátky. Olivy vypeckujeme, sýr rozdrobíme, bylinky omyjeme a jemně nasekáme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cizrnu a rozmarýn, za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout.
- 3Vychladlou směs dáme do misky, přidáme k ní nakrájená rajčata a lilek, rozdrobený sýr, olivy, nakrájenou řeřichu a vše dobře promícháme. Pak pokapeme olejem a octem.
- 4Salát podáváme ideálně s celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.