Italský tatarák
15 min.
Ingredience
- 100gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaTabasco
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůKoňak
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme.
- 2V misce mleté maso lžičkou lehce promačkáme a přidáme k němu najemno nasekanou cibuli, nakrájené kapary, nasekanou petrželku, trochu worcesteru a tabasca. Dále přidáme rajčatový protlak, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř.
- 3Všechny suroviny v misce promícháme dvěma vidličkami, mícháme důkladně, v podstatě směs vidličkami prošleháváme.
- 4Potom do tataráku přidáme čerstvý syrový žloutek a nakonec koňak. Znovu vše prošleháme vidličkami.
- 5Na talířích vytvarujeme ze směsi kopeček, který zakápneme olivovým olejem.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.